6.4.2014

Vabilo na Festival potic 2014

 
Občina Prebold in KUD Antona Schwaba Prebold vabita na 11. Festival potic, ki bo 11. in 12. aprila 2014, v dvorani Aninega doma v Preboldu.

Potice bo ocenjevala strokovna komisija v kategorijah:
– Orehova potica
– Smetanova potica in potice z dodatki
– Orehov kolač
Podeljen bo znak kakovosti za prejemnike trikrat zlatega priznanja.
Potica je slovenski simbol, saj tako dobrih potic, kot jih znajo pripraviti slovenske gospodinje, ne najdemo nikjer drugod.
Zato vas vabimo, da se v čim večjem številu udeležite festivala in sodelujete pri ohranjanju te naše tradicionalne jedi.
Vse razstavljene potice bodo tudi letos podarjene domovom starejših občanov na Polzeli, Grmovju, Preboldu in na Vranskem.

Program:

Petek, 11. aprila, v dvorani Aninega doma v Preboldu:
– od 09. do 13. ure dostava potic na ocenjevanje
– od 13. ure dalje ocenjevanje
– ob 19.30 uri odprtje razstave izdelkov ter podelitev priznanj s kulturnim programom.
Sobota, 12. aprila:
– od 8. do 12. ure razstava potic v dvorani Aninega doma v Preboldu.
– od 8. do 11. ure kmečka tržnica na domačiji Režaj v Dolenji vasi 49 z velikonočno ponudbo in prikazom izdelave butar.

 

 

5.4.2014

Potice za domov

 

Sveže potice, pečene po tradicionalnih slovenskih receptih lahko naročite na Dvoru Jezeršek. Potice vas bodo lepo pakirane pričakale za osebni prevzem (ali prek pošte ob doplačilu). Prevzem potic je mogoč po dogovoru, naročite pa jih lahko najkasneje 48 ur pred želenim prevzemom.

Potice lahko naročite tudi preko te spletne povezave, kjer najdete več informacij o ponudbi.

 

 

13.3.2014

Tečaj peke potice na Akademiji Jezeršek

 

Na Akademiji Jezeršek vas bodo 28.3.2014 naučili tradicionalne priprave in peke potice, ter vaše znanje nadgradili s pripravo manj običajnih slanih in sladkih potic. Sami boste potico ročno zamesili, nadevali, jo negovali, občudovali in spekli. S ponosom boste potico odnesli tudi domov in razveselili svoje domače.

Dišalo bo po orehovi, pehtranovi in ocvirkovi potici, presenetili pa vas bodo še s katero manj poznano vrsto potice. Ker se približuje velika noč, morda spečete tudi šunko v testu!

Več o tečaju na tej spletni povezavi.

 

 

20.2.2014

Dobrodošli na spletni strani potice.si!

 

Družinska tradicija, po kateri nobeno praznovanje ne mine brez domače potice, je botrovala ideji o ustanovitvi društva in postavitvi spletne strani, posvečene le slovenski kulinarični posebnosti – potici.

Na spletni strani potice.si so tako zbrane zanimive informacije o izvoru in razvoju slovenske potice, pa tudi preizkušeni recepti in koristni nasveti za njeno pripravo. Stran je namenjena tudi izmenjavi domačih receptov in izkušenj pri peki, ki jih z ljubitelji potice lahko delite tako, da jih pošljete na info@potice.si.

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran in vam želimo veliko opotičenih užitkov.