Društvo ljubiteljev potice je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje ljubiteljev potice kot slovenske kulinarične posebnosti. Društvo je nastalo konec novembra 2013 z namenom popularizacije priprave in uživanja potice ter ohranjanja slovenske kulinarične dediščine.

 

S svojo dejavnostjo bomo spodbujali k pogostejšemu uvajanju potice v vsakodnevne jedilnike ter si prizadevali potico še bolj približati ciljnim skupinam kot so mlajša populacija, priseljenci iz drugih držav in turisti. Dejavnost društva je usmerjena tudi v povezovanje in vzdrževanje stikov z drugimi kulinaričnimi, etnološkimi in turističnimi organizacijami v Sloveniji in tujini.

 

Na spletni strani društva so objavljene vsebine, ki so povezne s potico in se opirajo na strokovne vire (kuharji/peki,etnologi, živilski tehnologi…). Stran je namenjena tudi izmenjavi tradicionalnih in sodobnih receptov ter domačih izkušenj pri peki potice.

 

Če želite svoje recepte ali preizkušene nasvete deliti z ljubitelji potice, jih pošljite na elektronski naslov info@potice.si.

 

KONTAKT

 

Društvo ljubiteljev potice

Predsednica društva: Janja Štrumbelj

Sedež društva: Lavrica, Srednjevaška ulica 46, 1291 Škofljica

e-naslov: info@potice.si

splet: www.potice.si

facebook: Društvo ljubiteljev potice

 

matična številka: 4059948000

davčna številka: 98778579